Wie zijn wij?

Al sinds 1996 is Vaassen Textile Consultancy het onderzoeks- en expertisecentrum voor textiel en textiele materialen. En daar zijn we bijzonder trots op. We mogen klanten bedienen uit een grote diversiteit aan branches. Van confectie- en textielindustrie, tot wasserijen en professionele gebruikers van textiel zoals overheden en zorginstellingen… lees meer

Terug in de tijd

De geschiedenis van Vaassen Textile Consultancy

1996 - Oprichting

Vaassen Textile Consultancy werd in 1996 opgericht door Leon Vaassen. Vanuit het kantoor in Hengelo werkte Leon als consultant op het gebied van beschermende kleding. Certificatie en advies werkzaamheden stonden toen al centraal. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds één van de core businesses van VTC. Een vertrouwde en stabiele factor in de textielbranche en voor hun klanten. 

In 2005 verhuist het bedrijf naar een nieuwe locatie in Enschede. Enschede is van oudsher één van de belangrijkste textielsteden in Nederland. Een perfecte locatie om de consultancy werkzaamheden uit te breiden met een eigen textiellaboratorium. VTC ontwikkelt zich tot een expertise centrum voor textiel.

Door wijzigingen in de organisatie verhuist Vaassen Textile Consultancy in 2009 weer terug naar Hengelo. In dat zelfde jaar start eigenaar Leon een nieuwe activiteit op genaamd Clearmark. Een online register en zoekmachine voor de juiste keuze, het gebruik en onderhoud van beschermende kleding.

Lisette is de dochter van Leon Vaassen en treedt in 2020 toe tot het bedrijf. Vaassen Textile Consultancy kan zichzelf nu een echt familiebedrijf noemen.

In 2020 houdt het Corona virus ook Nederland in zijn greep. Er is veel onrust op het gebied van veilige adembescherming. Nederland wordt belaagd met valse certificaten en onveilige bescherming voor het zorgpersoneel. Er ontstond een groot tekort aan PBM’s. VTC heeft zich in deze periode gericht op advies werkzaamheden, testing en certificatie rondom veilige adembescherming, spatschorten en nitril handschoenen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de organisatie nieuwe klanten heeft mogen verwelkomen en een steentje heeft bijgedragen met haar textiel- en productkennis tijdens deze crisis. Daar zijn wij als bedrijf ontzettend trots op.

1 januari 2021 Vaassen Textile Consultancy bestaat 25 jaar!

September 2021 verruilt VTC Hengelo voor het oude en vertrouwde Enschede. Verhuizing naar een groter pand met het oog op de uitbreiding van het textiellaboratorium.

Nieuwe groeiplannen voor het bedrijf. Waaronder de aanvraag voor ISO 17025 accreditatie voor het textiellaboratorium en de oprichting van duurzaamheid activiteiten. Voor onze bestaande en toekomstige opdrachtgevers willen we betekenisvol blijven nu en in de toekomst. 

In 2023 is het textiellaboratorium ISO 17025 geaccrediteerd. Dit betekent voor u dat wij ervoor in staan dat testen worden uitgevoerd en gerapporteerd in overeenstemming met de geldende normen, methoden en nauwkeurigheid. Zie voor de volledige scope van onze accreditatie (Testen onder nr. L694) de website van de RvA www.rva.nl. Door ons als onafhankelijke kwaliteitsbeoordelaar in te schakelen bij het bewaken van het kwaliteitsniveau van uw producten laat u zien dat u uw productkwaliteit belangrijk vindt.

Het Vaassen Textile Consultancy keurmerk

Veel van onze klanten hechten waarden aan productkwaliteit. Dit zien we terug in het feit dat onze klanten steeds vaker kiezen om hun materialen en/of producten periodiek te laten testen.


Om de waarde die onze klanten hechten aan de kwaliteit van producten zichtbaar en herkenbaar voor hun eigen klanten te maken hebben wij het Vaassen Textile Consultancy keurmerk ontwikkeld.

Onze textielexperts

Leon Vaassen

Directeur en senior-consultant

Oprichter van Vaassen Textile Consultancy. Leon heeft een jarenlange ervaring als textielconsultant en daardoor veel kennis en ervaring. Hij heeft dan ook een passie voor uitdagende vraagstukken. Zijn belangrijkste werkgebieden zijn: CE certificaties, medisch textiel en schadeonderzoeken. 

Lisette Vaassen

Adjunct-directeur en senior-consultant

Niet alleen dochter van Leon, zeker ook mede-eigenaar van het mooie familiebedrijf. Lisette heeft al meer dan 7 jaar ervaring in de textiel. Is mensgericht en creatief. Haar belangrijkste werkgebieden zijn: duurzaamheid, fashion, sportswear, CE certificaties en testing.

Ellen Zwier

Laborant en projectleider

Ellen heeft zeer veel ervaring op het gebied van textielonderzoek en certificaties. Zij is deskundig en accuraat. Haar belangrijkste werkgebieden zijn: testing, schadeonderzoek en certificaties.

Werken bij

Vaassen Textile Consultancy

Vaassen Textile Consultancy verleent diensten aan een grote diversiteit aan klanten uit verschillende sectoren, zoals werk- en veiligheidskleding, sport- en beroepskleding. Dan wel aan bedrijven die zich bezighouden met het vervaardigen, inkopen en/of verkopen van professioneel textiel.

Naast certificatie werkzaamheden kunnen wij verschillende textieltesten uitvoeren in het laboratorium. Ook kunnen klanten bij ons terecht met hun kwaliteitsvragen over textiel en begeleiden wij onze klant bij het verduurzamen van hun textiel, kleding en/of productie. Een deskundig en betrouwbaar advies is voor onze klanten heel belangrijk en daarbij staan service en het ontlasten van de klant voor ons voorop.

Werkzaamheden in textiellaboratorium