De waarde van Vaassen Textile Consultancy

Voor klanten die actief zijn op het gebied van meubel- en interieurstoffen, zijn met name onze testfaciliteiten van belang. Denk daarbij aan het testen van textiele eigenschappen, zoals lichtechtheid en slijtage, welke belangrijk zijn voor meubelstoffen en bijvoorbeeld raambekleding. De specifieke brandtesten die op deze stoffen worden uitgevoerd behoren ook tot ons testassortiment.

Op het gebied van duurzaamheid kunnen wij ondersteuning bieden bij het maken van de juiste keuzes tot verduurzaming van de productie en uw producten. Ook hier bieden we de mogelijkheid om materialen te testen op duurzaamheid (kwalitatief) of duurzame oorsprong.

Stoffenleverancier meubelstoffen

Waarmee kunnen wij helpen?

  • Het testen van de kwaliteit van de stof en/of textiele materialen. We kunnen verschillende textieltesten uitvoeren zoals slijtage testen op de martindale, lichtechtheidstesten en brandproeven.
  • Ook voeren wij schadeonderzoeken uit.
  • Duurzaamheid advies en ondersteuning met bijbehorende laboratoriumtesten.
  • En meer!

Onze diensten

Impactanalyse

Duurzaamheid consultancy

Met onze breed inzetbare dienstverlening duurzaamheid. Zorgen wij bij VTC dat er een eerlijk, transparant en controleerbaar proces wordt gerealiseerd, naar behoefte van onze klanten.
Ecodesign

Ecodesign

Om de duurzaamheid van uw product te vergroten is het belangrijk om voorafgaand aan het inkoopproces de specificaties vast te stellen. En bij de ontwerpfase een passend ecodesign in acht te nemen.
Inkoopspecificaties

Inkoopspecificaties

Vandaag de dag is de vraag naar textieltechnisch advies erg groot. Niet alleen tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook bij de inkoop en bij kwaliteitsproblemen.
Keurmerk

Keurmerk

Als u uw textielproducten periodiek laat testen en beoordelen door ons ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium. Bestaat voor u de mogelijkheid tot gebruik van het ‘Vaassen Textile Consultancy’ keurmerk.
Schadeonderzoek

Schadeonderzoek

VTC heeft zich onder meer gespecialiseerd in schadeonderzoek van textiele materialen en producten. Wij bieden verschillende soorten onderzoeken aan afhankelijk van de complexheid van het onderzoek en/of product.
Textieltesten

Textieltesten

Onderzoek van textiele materialen en producten betekent voor VTC de juiste mix van routine, deskundigheid en ervaring. Wij bieden diverse textieltesten aan in het ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium.

Het keurmerk

Keurmerk Vaassen

Als u uw textielproducten periodiek laat testen en beoordelen door ons laboratorium bestaat voor u de mogelijkheid tot gebruik van het ‘Vaassen Textile Consultancy’ keurmerk. Dit keurmerk kunt u vervolgens op uw producten, verpakkingen en/of website plaatsen. Door ons als onafhankelijke kwaliteitsbeoordelaar in te schakelen bij het bewaken van het kwaliteitsniveau van uw producten laat u zien dat u uw productkwaliteit belangrijk vindt.

Aan het gebruik van het keurmerk zijn voorwaarden verbonden. Deze kunt u bij ons opvragen.

Uw textielexpert

Leon Vaassen is uw consultant wanneer het gaat om vragen met betrekking tot textiel voor de meubel- en interieurbranche. Bel hem gerust met uw vraag.

Voor uw gemak

Doe eenvoudig een beroep op onze diensten