De waarde van Vaassen Textile Consultancy

Klanten die werkzaam zijn in de productie van textiele stoffen kunnen gebruik maken van ons ruime aanbod aan textieltesten. In ons textiellaboratorium voeren we verschillende testen uit die aansluiten bij hun behoefte. Denk daarbij aan verschillende sterkte testen als trek- en scheursterkte. Testen op kleurechtheid, dichtheid en doorlaatbaarheid, zoals bijvoorbeeld de waterdichtheidstest voor onder andere CE certificatie doeleinden.

 Op het gebied van duurzaamheid bieden we onder andere de mogelijkheid om materialen te testen op duurzaamheid (kwalitatief), zoals het aantonen van gerecyclede katoen. 

Weverij

Waarmee kunnen wij helpen?

  • Ruim aanbod van textieltesten.
  • Duurzaamheidadvies en -ondersteuning met bijbehorende laboratoriumtesten, zoals vezelidentificatie en het aantonen van de aanwezigheid van gerecycled vezels.
  • En meer!

Onze diensten

Impactanalyse

Duurzaamheid consultancy

Met onze breed inzetbare dienstverlening duurzaamheid. Zorgen wij bij VTC dat er een eerlijk, transparant en controleerbaar proces wordt gerealiseerd, naar behoefte van onze klanten.
Inkoopspecificaties

Inkoopspecificaties

Vandaag de dag is de vraag naar textieltechnisch advies erg groot. Niet alleen tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook bij de inkoop en bij kwaliteitsproblemen.
Keurmerk

Keurmerk

Als u uw textielproducten periodiek laat testen en beoordelen door ons ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium. Bestaat voor u de mogelijkheid tot gebruik van het ‘Vaassen Textile Consultancy’ keurmerk.
Schadeonderzoek

Schadeonderzoek

VTC heeft zich onder meer gespecialiseerd in schadeonderzoek van textiele materialen en producten. Wij bieden verschillende soorten onderzoeken aan afhankelijk van de complexheid van het onderzoek en/of product.
Textieltesten

Textieltesten

Onderzoek van textiele materialen en producten betekent voor VTC de juiste mix van routine, deskundigheid en ervaring. Wij bieden diverse textieltesten aan in het ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium.

Het keurmerk

Keurmerk Vaassen

Als u uw textielproducten periodiek laat testen en beoordelen door ons laboratorium bestaat voor u de mogelijkheid tot gebruik van het ‘Vaassen Textile Consultancy’ keurmerk. Dit keurmerk kunt u vervolgens op uw producten, verpakkingen en/of website plaatsen. Door ons als onafhankelijke kwaliteitsbeoordelaar in te schakelen bij het bewaken van het kwaliteitsniveau van uw producten laat u zien dat u uw productkwaliteit belangrijk vindt.

Aan het gebruik van het keurmerk zijn voorwaarden verbonden. Deze kunt u bij ons opvragen.

Uw textielexpert

Lisette Vaassen is uw consultant wanneer het gaat om vragen met betrekking tot textiele materialen, productie en duurzaamheid.  

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met haar op.

Voor uw gemak

Doe eenvoudig een beroep op onze diensten