De waarde van Vaassen Textile Consultancy

Ons bureau is al meer dan 25 jaar de specialist op het gebied van beschermende kleding. Ons team heeft jaren ervaring met het certificeren en testen van beschermende kleding, stoffen en andere componenten.

De dienstverlening die Vaassen Textile Consultancy deze markt biedt is technisch georiënteerd en vaak gebaseerd op diverse wet- en regelgeving zoals de PBM Verordening (EU) 2016/425. Ook kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen voor onze opdrachtgevers.

Persoonlijk beschermingsmiddel

Waarmee kunnen wij helpen?

  • CE en UKCA certificaties voor beschermende kleding en andere persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • Europese gemachtigde voor niet-EU fabrikanten.
  • Opleiding ‘Specialist beschermende kleding’.
  • Laboratoriumonderzoek voor certificatiedoeleinden.
  • Uitvoeren van audits ten behoeve van de monitoring van beschermende eigenschappen.
  • Opstellen van product- en materiaalspecificaties voor inkoop en Europese aanbestedingstrajecten van beschermende kleding en andere pbm’s.
  • En meer!

Onze diensten

Audits

Audits

Prestatiemetingen bij het gebruik en het onderhoud van kleding en textiel voor professioneel gebruik worden steeds belangrijker.
CE-UKCA certificaties

CE/UKCA certificaties

In de Europese Uni is voor tal van productgroepen wetgeving inwerking gesteld. Waarvoor CE markering en het uitvoeren van specifieke conformiteitsprocedures verplicht is.
Impactanalyse

Duurzaamheid consultancy

Met onze breed inzetbare dienstverlening duurzaamheid. Zorgen wij bij VTC dat er een eerlijk, transparant en controleerbaar proces wordt gerealiseerd, naar behoefte van onze klanten.
Ecodesign

Ecodesign

Om de duurzaamheid van uw product te vergroten is het belangrijk om voorafgaand aan het inkoopproces de specificaties vast te stellen. En bij de ontwerpfase een passend ecodesign in acht te nemen.
EU gemachtigde

EU gemachtigde

Voor niet in de EU gevestigde fabrikanten is de aanwijzing van EU gemachtigde verplicht. Zowel voor persoonlijke beschermingsmiddelen als medische hulpmiddelen.
Inkoopspecificaties

Inkoopspecificaties

Vandaag de dag is de vraag naar textieltechnisch advies erg groot. Niet alleen tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook bij de inkoop en bij kwaliteitsproblemen.
Keurmerk

Keurmerk

Als u uw textielproducten periodiek laat testen en beoordelen door ons ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium. Bestaat voor u de mogelijkheid tot gebruik van het ‘Vaassen Textile Consultancy’ keurmerk.
Opleidingen

Opleidingen

Wij ontwikkelen en verzorgen opleidingen en trainingen. Dit kan zowel in-company bij u op locatie of als open cursus. Deze verzorgen wij regelmatig al dan niet samen met anderen.
Schadeonderzoek

Schadeonderzoek

VTC heeft zich onder meer gespecialiseerd in schadeonderzoek van textiele materialen en producten. Wij bieden verschillende soorten onderzoeken aan afhankelijk van de complexheid van het onderzoek en/of product.
Textieltesten

Textieltesten

Onderzoek van textiele materialen en producten betekent voor VTC de juiste mix van routine, deskundigheid en ervaring. Wij bieden diverse textieltesten aan in het ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium.

Het keurmerk

Keurmerk Vaassen

Als u uw textielproducten periodiek laat testen en beoordelen door ons laboratorium bestaat voor u de mogelijkheid tot gebruik van het ‘Vaassen Textile Consultancy’ keurmerk. Dit keurmerk kunt u vervolgens op uw producten, verpakkingen en/of website plaatsen. Door ons als onafhankelijke kwaliteitsbeoordelaar in te schakelen bij het bewaken van het kwaliteitsniveau van uw producten laat u zien dat u uw productkwaliteit belangrijk vindt.

Aan het gebruik van het keurmerk zijn voorwaarden verbonden. Deze kunt u bij ons opvragen.

Wij zijn er voor u

Leon Vaassen is uw textielexpert wanneer het gaat om vraagstukken met betrekking tot werk-, veiligheids- en beroepskleding. Met al meer dan 35 jaar (werk)ervaring op dit gebied, zet hij graag zijn kennis en service voor u in.

Voor uw gemak

Doe eenvoudig een beroep op onze diensten